Η εμπιστοσύνη κερδίζεται , καλλιεργείται , αναπτύσσεται , κατακτιέται ….θέλει δουλειά και χρόνο

Ενώ ... χάνεται στο λεπτό ...


Οι υποσχέσεις είναι σαν την ανάσα που κρατάει μια στιγμή και αμέσως έρχεται η επόμενη....

Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΚΕΚ ΑμεΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

«Ακρωτηριάζουν» τα δικαιώματα των αναπήρων
Δυναμική κινητοποίηση για την άμεση και αναβαθμισμένη λειτουργία του ΚΕΚ ΑμΕΑ Γαλατσίου έγινε χτες στο υπουργείο Εργασίας
Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να δοθούν οι αναγκαίες πιστώσεις για να ανοίξει άμεσα το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΑμΕΑ (ΚΕΚ ΑμΕΑ) Γαλατσίου, πραγματοποίησαν χτες οι μαθητές και εργαζόμενοι της Σχολής, έχοντας στο πλευρό τους τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του ΚΕΑΤ.
Μαθητές, εργαζόμενοι, γονείς και ανάπηροι έξω απ' το υπουργείο Εργασίας, έδωσαν ξεκάθαρο μήνυμα ότι θα σταθούν εμπόδιο στα σχέδια διάλυσης ή συρρίκνωσης της Σχολής, που είναι και η μοναδική επαγγελματική σχολή για ΑμΕΑ σε ολόκληρη την Αττική.  «Πρώτη Οκτώβρη η σχολή δεν άνοιξε, 260 καταρτιζόμενοι ανάπηροι και χρόνια πάσχοντες, αλλά και 60 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο», επισήμαναν.
Αντιπροσωπεία των μαθητών, εργαζομένων, αναπήρων συναντήθηκε με τον Γιάννη Λεπενιώτη, διευθυντή του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας, που την προηγούμενη βδομάδα τους είχε πει ότι θα τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις. Τα συγκεκριμένα που είπε ήταν ότι η σχολή θα ανοίξει και θα δεχτεί και πρωτοετείς μαθητές, ενώ αόριστο άφησε το ...πότε θα γίνουν αυτά. Επίσης, είπε ότι το ζήτημα της χρηματοδότησης θα λυθεί με τροπολογία, για την οποία επίσης δεν είπε πότε θα ψηφιστεί και σε ποιο νομοσχέδιο.
Οι καταρτιζόμενοι, γονείς και ανάπηροι αντιμετώπισαν με οργή και αγανάκτηση τις «αοριστίες» του υπουργείου Εργασίας. Πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου του υπουργείου, απαίτησαν συγκεκριμένες απαντήσεις, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κλιμακώσουν τους αγώνες τους, απαιτώντας να ανοίξει τώρα η σχολή, άμεση χρηματοδότησή της από τον κρατικό προϋπολογισμό, να προσληφθούν όλοι οι καθηγητές, να μονιμοποιηθούν και να τους καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα, να μην κλείσει κανένα τμήμα, αναβάθμιση της σχολής.